8 Ağustos 2011 Pazartesi

Gemi Günlüğü

Gezdiğimiz Yunan Adaları'nı teker teker anlatmadan önce biraz gemi hakkında bilgi vermek istiyorum. İzmir Alsancak Limanı'ndan kalkan Ocean Majesty adlı gemiyle seyehat ettik. Bu gemi öyle en büyüklerinden değildi. 3 yıldızlı bir gemi ayarındaymış, orta boyda. Benim ilk gemi seyehatim olduğu için bana yeterince büyük geldi açıkçası:) Öncelikle gemi tutması endişelerinizden arının, çünkü çoğu zaman geminin sallandığını hissetmiyorsunuz bile. Geminin yavaşlığından olsa gerek karşı kıyıya ulaşmak oldukça uzun sürüyor, fakat bu kesinlikle zaman kaybı değil. Zira gemide asla sıkılmıyorsunuz, yapacak çok şey var. Ödediğimiz tur bedeline konaklama ve yemek dahil. Biz penceresi olan dış kabinde kaldık. Bir de iç kabinler var ve gözden çıkardığınız paraya göre artan lükslük derecesi. Aslında iç kabin hiç görmedim. Başta bir farkı olmayacağını düşünüyordum ama ışık faktörü çok önemli bir etkenmiş. Bol aydınlık, kocaman pencereli bir oda kesinlikle doğru tercih olmuş diye düşünüyorum şuan. Odaya ilk girdiğimde baya şaşırdığımı itiraf etmem gerek. Standart bir dış kabin olarak, odanın büyüklüğü oldukça iyiydi ve gereken her türlü ekipman ile donatılmıştı. Banyosu da temiz ve yine yeterli büyüklükteydi. Zaten katta daima bir kat görevlisi bulunuyor ve otellerde olduğu gibi odanız her gün temizleniyor. Hatta bizim kattaki görevli her odadan çıkışımızda ardımızdan odaya girip dağınıklığımızı toparlıyordu. İyi bir şey mi bu kötü mü karar veremedik açıkçası:)

Odayla ilgili diyeceklerim bu kadar, gelelim yeme-içmeye. Gemide restorant ve açık büfe Lido Cafe olmak üzere iki yer mevcut yemek yiyebilceğiniz. Restoranda bir kaç çeşit fiks menü uygulaması yapılırken, açık büfe cafede yok yok. Sabah öğle akşam bu iki yerden birini tercih edebilirsiniz. Havuzun yakınındaki açık büfede ise ekstra 5 çayı servisi yapılıyor bir de. Yemek çeşidi çok, ama tadı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kesinlike karın doyuruyor, ama yediğim en güzel yemeklerdi diyemem açıkçası. Yine de çeşidiyle göz dolduruyor. Yemek tur ücreti dahilindeyken, içkiler için para ödüyorsunuz. Gemide herkese birer kart veriliyor. Bu kartlara yükleme yapıyorsunuz. Daha sonrasında içkiler veya katıldığınız tur bedelleri bu karttan düşüyor. İçkiler çok çok pahalı değil gibi geldi. Bir kadeh şarap 2.5 euro, yine bir kadeh sangria 3.5 euroydu. Tek tek ödeme yapmak istemiyorsanız alkollü veya alkolsüz içki paketi de alabilirsiniz. Sınırsız alkollüsü, 4 gün için 36 euro diye hatırlıyorum, fakat hem gemide çok vakit geçirmediğimizden hem de çok içmediğimizden biz tercih etmedik:))Suya elbette para ödemiyorsunuz, fakat bir tavsiye olarak gemiye binmeden önce su depolamanızı öneriyorum. Biz de herkes gibi 4-5 şişe su aldık, çünkü gemideki suyun tadı gerçekten çok kötü.

Gemideki eğlencelere gelirsek. Akşam yemeğinde bir garson elinde gitarla masa masa dolaşarak şarkı söylüyor:) Yemekten sonra, iki show salonunun birinde canlı Türkçe müzik yapılıyor, diğerinde ise daha karışık sahne şovları: Yunan gecesi, sihirbazlık gösterileri, dünya dansları vs.. Açıkçası Yunan gecesi çok eğlenceliydi, çok iyi çaldılar, söylediler, dans ettiler. Birazcık da sirtaki öğrenmiş olabilirim bu arada:) Canlı Türkçe müzik de çok iyiydi, gerçekten çok eğlendik. Zaten tüm bu programlar her gün odanıza bırakılan programda yazıyor. Geminin bir de küçük havuzu var; ama havuz demeye bin şahit. En büyük hayal kırıklığım bu oldu. O kadar minikti ki, çocuk havuzundan farksızdı. Duyduk ki her gün deniz suyuyla dolduruluyormuş, yine de girmedik. Onun yerine bolca güneşlendik. İşte o, birer birer yanında geçtiğiniz adacıklara karşı çok keyifliydi. Gemide içki ekstraları dışında bir ekstra daha var. O da en son gün alınan bahşiş. Günlük 7 eurodan toplam 28 euro kesinti yapıyorlar kartınızdan. Biz son gün paralarında suyunu çekmesi dolayısıyla itiraz ettik kişi başı çekilen bu 28 euroya. Aslında biz kuzu kuzu ödemeye gitmiştik, ama baktık önümüzdeki çift itiraz ediyor biz de şansımızı deneyelim dedik. Sonuç olarak kişi başı yerine oda başına 28 euro ödedik. 2 kişi bölüştük bu ücreti yani. Gemiyle ilgili son bir dip not internet ile ilgili. Ben seyehat süresince internete ihtiyaç duyduğumdan yurtdışı internet paketi almıştım, fakat bazen çekmedi. Gemide 2 bilgisayarlı bir kütüphane var. 1,5 euro karşılığında yarım saat internetten yararlanabiliyorsunuz. Sonuç olarak gemi deneyimi çok farklı bir deneyim oldu. Bol güleryüz, bol eğlence, bol macera; denemekte fayda var:)

Son dipnot: Bu vizesiz bir turdu. Gemide konaklandığı için vize istenmedi, fakat eğer pasaportunuzda daha önce alınmış bir Schengen, İngiltere veya Abd vizesi yoksa (süresinin geçmiş olması önemli değil) katılım gerçekleştiremiyorsunuz. Yani vizesiz denmesine kanmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder